Over de Dodi

Hoi, ik ben een Dodecahedron, een regelmatig twaalfvlak. ‘Dodi’ voor vrienden. Mijn 12 vlakken beslaan de onderwerpen waar we ons bij het Digital Art Lab mee bezig houden. Zo kan je in één oogopslag zien wat er hier voor je te halen valt. Ik ben ook je navigatie door deze website.

De Dodi dobbelsteen

Twaalf onderwerpen

Elk vlakje op de Dodi-dobbelsteen is een categorie. We hebben Audio, Video, Programmeren, Elektronica, Prototyping, Web, Games, Grafisch, Modeling, Fashion, Science en Narrative. De meeste onderwerpen zijn technisch van aard, maar wij zetten ze altijd creatief in. Hiermee doen we experimentele of kunstzinnige projecten. Met sommige van deze onderwerpen hebben wij al 10 jaar ervaring. Klik maar eens door de site. Dan zie je per onderwerp precies wat we gedaan hebben of waar we nu mee bezig zijn. Kom je meedoen?

Combineer ze tot challenges

De onderwerpen zijn natuurlijk stuk voor stuk al interessant. Maar ze worden nog leuker als je ze combineert! Waar twee of drie categorieën elkaar raken op de dobbelsteen ontstaan specialistische challenges. Dat zijn uitdagende projecten waar je gegarandeerd je skills mee gaat vergroten. Mix en match naar hartenlust. Hier zie je wat voorbeelden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Welke combi verzin jij?

zwart gele matrix met iconen

Brainstormtool

Welke onderwerpen aan elkaar grenzen bepaalt letterlijk op welk snijvlak je aan de slag gaat. Sommigen passen van nature goed bij elkaar, zoals bijvoorbeeld grafisch & games. Maar ook minder voor de hand liggende combinaties geven soms verrassende resultaten. Je kan de Dodi dus zelfs gebruiken als brainstormtool! Dat kan in de vorm van een dobbelsteen, platte legpuzzel of als 3D Rubik's Cube. Combineer de categorieën steeds opnieuw en ontdek waar voor jou de ultieme uitdaging ligt! Enne, er is altijd iemand om je met die uitdaging te helpen. Samen weet je meer dan alleen...

Koppel ze aan een kunstdiscipline

En als je het helemaal bont wilt maken, probeer dan eens in een challenge de relatie te leggen met een kunstdiscipline zoals dans, muziek, theater of beeldende kunst. Als je voor muziek met 'audio' en 'prototyping' aan de slag gaat, kan je bijvoorbeeld je eigen muziekinstrument maken. Of sensors aan een harp koppelen waarmee je de theaterlichten bedient.

Als je nog meer voorbeelden wilt zien van de coole dingen die we doen en hoe we deze aanpakken, bekijk dan onze feestelijke publicatie '10 jaar Digital Art Lab'.

Drie gekleurde zeshoeken die overlappen