Prototyping

Bij het Digital Art Lab komt je prototype echt tot leven. De ruimte nodigt uit tot experimenteren, klooien en tinkeren met materialen. Computergestuurde fabricage machines gecombineerd met goede soldeerstations, lijmpistolen en divers handgereedschap zorgen er voor dat we (bijna) alles kunnen maken. En is je project toch te groot? Dan hebben we altijd nog de CKC werkplaats en de ateliers!

Illustratie: Labfreaks werken samen aan een 3D print
3D printer met felroze plastic
Lasersnijder
Slijpen met rondvliegende vonken

Lasersnijden, 3D printen of 'analoog' met hout in de weer

De helft van het Lab is ingericht met computers en de andere helft als Makerspace. In de Makerspace vind je apparatuur zoals een lasersnijder, 3D printers en een stickersnijder. Met de lasersnijder kan je super precies vormen uitsnijden en graveren in hout, karton, plexiglas maar ook textiel en leer (fashion designers, opgelet!). Met de 3D printers kan je complexe vormen printen die niet op een andere manier te maken zijn. De Makerspace is voor iedereen beschikbaar, of je nu kunstenaar, docent of deelnemer bent. We denken graag met je mee over de mogelijkheden en laten je zien hoe de machines werken. Vervolgens ga je zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag. Met vragen over de Makerspace apparatuur kan je terecht bij Piem of Rowan. Voor de werkplaats moet je Peter hebben.

Wij houden van samenwerken en uitwisselen. Met de uitrusting van de ateliers van bijvoorbeeld glas en edelsmeden kunnen we binnen het CKC de meest fantastische interdisciplinaire projecten opzetten. Wat te denken van complexe gietmallen maken voor brons of keramiek, of interactieve decorstukken bouwen voor Dans of Theater? The sky is the limit!

Tijdens het Open Lab op vrijdagmiddag kan je tussen 13.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen en je projectidee aan ons voorleggen.