Web

Met web bedoelen we alles wat zich online en op een scherm bevindt. Alles wat raakt aan internet of in één of ander netwerk hangt. Dat kan het world wide web zijn, maar ook complexe interne systemen zoals ons eigen Labfreak community inchecksysteem. User experience is een belangrijk aspect als wij het hebben over 'web'.

Illustratie: twee Labfreaks ontdekken een wereldbol, die het internet voorstelt
Groot oog op computerscherm
Online expositie van ijs, taart en gebak in zelfgebouwde app
Witte Ginger

Alle kennis is met elkaar verbonden

In de praktijk zal deze categorie pas echt betekenis krijgen wanneer hij wordt gekoppeld aan een andere categorie. Te denken valt aan het bouwen van websites en apps, dan combineer je grafisch met programmeren. Maar ook Home Automation en Internet of Things toepassingen (elektronica + programmeren) vallen hier onder. Als je web combineert met film, fotografie en narrative dan kan je rijke social media content creëren. En als je helemaal los wilt gaan om je online publiek te bedienen, dan kan je digitale exposities maken of je verdiepen in live streaming. Daarmee maak je meteen de disciplines Beeldend en Podiumkunsten blij!

Natuurlijk krijgt alles wat we doen nog meer waarde als onze kennis en ervaring gedeeld wordt met anderen. Wij steunen van harte de Open Source mentaliteit. De komende jaren willen we onze projecten en kennis nog beter ontsluiten in de vorm van een Lab Wiki, Instructables en Gitlab. Daar hebben we jouw hulp bij nodig! Heb je iets cools gemaakt, geschreven of ontworpen? Leg het vast!

Tijdens het Open Lab op vrijdagmiddag kan je tussen 13.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen en je op het web begeven.