Programmeren

In deze tijd is programmeren bijna een basisvaardigheid te noemen. Als je de logica achter de instructies snapt en die met standaard blokken aan elkaar kan rijgen tot een programma ben je er klaar voor om echte code te schrijven. Je programmeerkunsten kan je volledig digitaal inzetten door apps, games of websites te bouwen maar je kan er ook de tastbare wereld mee aansturen. Ga aan de slag met Arduino en Raspberry Pi, programmeer een robot of verdiep je in Artificial Intelligence, Home Automation of Creative Coding.

Illustratie: Labfreaks werken samen aan een stuk code
prototype van LED lichtbuizen
Labfreak achter laptop met code op het scherm
Stapel Pasjes

Hacken of de tastbare wereld aansturen, het ligt in jouw handen

Een goede programmeur komt in elk project van pas. Wist je dat onze website en ons community inchecksysteem volledig is gebouwd door eigen Labfreaks? Thijmen heeft zichzelf hierin verdiept en ondersteunt nu zelfs de ICT afdeling van het CKC. En is het LED kunstwerk boven de ingang je wel eens opgevallen? Ook gebouwd en geprogrammeerd door Labfreaks, in samenwerking met beeldend kunstenaar Peter Waltman. Elke LED van elke balk is individueel aan te sturen, dus we kunnen er een complete lichtshow op los laten!

Dus kan jij programmeren en zoek je een creatieve uitdaging om samen je tanden in te zetten? Hier ben je aan het juiste adres! Kom gewoon eens langs bij het Open Lab op vrijdagmiddag om kennis te maken. Het Open Lab is van 13.00 tot 18.00 uur.