Grafisch

Al het 2D tekenwerk, graphic design maar ook creatieve fotografie en foto’s bewerken valt hieronder. Grafisch werk op de computer verdelen we grofweg in twee onderdelen: vector tekenen en pixels poetsen. Alles wat je in vectoren tekent kan je bijvoorbeeld naar de lasersnijder of de stickersnijder sturen, heel vet. Als je foto’s gaat bewerken ben je pixels aan het aanpassen. Freehand tekenen kan zowel in vector als met pixels: net wat jij zelf het fijnste vindt.

Illustratie: twee Labfreaks dragen een kwast
Roze robotje uitgesneden op de vinylsnijder
Drie beestjes op een rij
Digital Art Lab merchandise, shirt keycord en usb stick

Foto's bewerken of zelf tekenen, maak iets moois!

We hebben Wacom tekentablets zodat je op een natuurlijke manier een pen in je hand hebt als je op de computer tekent. Maar je kan ook eerst op papier aan de slag en je tekening daarna inscannen en verder bewerken. Of er een tekenfilm of animatie van maken. Dan bevind je je op het snijvlak tussen grafisch en video. Of inscannen en er een Augmented Reality laagje overheen gooien, of... de mogelijkheden zijn eindeloos! Eén tekening zegt meer dan duizend woorden, het is een hele krachtige tool.

Op alle computers staat de volledige Adobe software, dus je kan hier je hart ophalen met Photoshop, Illustrator, InDesign en meer. We werken daarnaast ook graag met gratis Open Source software zoals Krita of Gimp, zodat je zelf thuis aan de slag kan zonder je scheel te betalen aan dure licenties.

Tijdens het Open Lab op vrijdagmiddag kan je tussen 13.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen en achter een computer gaan zitten om te tekenen.