Elektronica

Digitaal of analoog, wij houden van elektronica. Snoertjes, stekkertjes, snuisterijen: er is altijd wel een kapot apparaat wat je kan hacken of op een oneigenlijke manier kunt gebruiken in een interdisciplinair project.

Illustratie: Labfreaks ontdekken een elektrisch circuit
Drie kinderen werken aan een Hebocon robot
Vier paar handen met microcontrollers en kabels
Scheremin

Sensors, printplaatjes en circuits. Bouw werkende prototypes

We zullen met plezier een harp voorzien van sensors en zo visual effects oproepen. En heb je ooit aan de mogelijkheid gedacht om elektronica te combineren met Fashion Design? Dan spreek je over Wearable Technology. Elektronica hoeft namelijk lang niet altijd uit harde onderdelen te bestaan... er bestaat stroomdraad wat je met een borduur- of naaimachine kunt verwerken. Onze handen jeuken om met interactieve kostuums voor dans of theater aan de slag te gaan!

De kasten van het Lab liggen vol met kleine componentjes, trek gerust een lade open om te zien of die ene weerstand er ligt. Leer elektronische schema’s lezen of teken er zelf één. Wist je dat je custom printplaatjes kan laten etsen met je eigen logo? En voor de gevorderden hebben we Rowan! Labfreak van het eerste uur en afgestudeerd technicus engineering. Zijn motto: “Het is belangrijker om te weten dat het kan dan hoe het moet. Want hoe het moet is altijd wel te vinden.”

Tijdens het Open Lab op vrijdagmiddag kan je tussen 13.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen en vragen of iemand even met je mee wil kijken.