Narrative

Hiermee bedoelen we de kracht van een goede verhaallijn. Bij het Lab zijn we geen gespecialiseerde tekstschrijvers, maar we zijn ons sterk bewust van het belang van storytelling. Storytelling zit bijna overal in, en op verschillende niveau’s. Denk bijvoorbeeld aan scenario- en scriptschrijven voor film, een verhaal vertellen met een muziekstuk door een bepaalde opbouw in melodie, of de narrative van een game. En op een wat abstracter kunstzinnig level: een sterk concept achter een kunstwerk kunnen opstellen of uitleggen.

Illustratie: Labfreaks vertellen elkaar sterke verhalen
Lab Community pas
Lab Community pas
Lab USB stick

Alles wordt beter door een goed verhaal

Met narrative vertellen we ook het verhaal van het Lab, hoe we ooit zijn begonnen (2010!) en waar we nu staan. Hoe de Labfreaks het Lab langzaam maar zeker een eigen smoel hebben gegeven, en de rol van het Lab steeds belangrijker hebben gemaakt.

Als je narrative vertaalt naar het model van de 21st century skills dan hebben we het over communicatieve vaardigheden. Die kan je trainen om dat wat je wilt vertellen goed over te brengen op je publiek, je klanten of opdrachtgevers. En iets minder hoogdravend, maar minstens net zo belangrijk: op niveau kunnen brainstormen met je mede-Labfreaks zodat er waanzinnige projectideeën ontstaan! Kortom, narrative komt eigenlijk overal in terug.

Tijdens het Open Lab op vrijdagmiddag kan je tussen 13.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen en achter een computer gaan zitten. Dan is er altijd wel iemand aanwezig die 'in' is voor een goed verhaal ;-)