MakerKids

Afbeelding

MakerKids is hét moment voor kinderen uit groep 7 en 8 om aan de slag te gaan met techniek. In onze MakerSpace vind je al het gereedschap dat je nodig hebt en kan je onder begeleiding aan de slag met je eigen ideeën of meedoen aan een gezamenlijk project. We gaan bijvoorbeeld decorstukken maken voor theater- en dansvoorstellingen van het CKC. Hoe cool!

Voor kinderen is dit een perfect moment om zowel praktische als cognitieve vaardigheden op te doen. Zo worden deelnemers gestimuleerd tot creatief denken, samenwerken en leren ze hoe ze op veilige wijze gereedschap moeten gebruiken. Allemaal onder begeleiding van vakdocenten van CKC & partners.

MakerKids is een pilot van het Digital Art Lab. Daarom vragen we tot de zomer geen deelnamegeld, enkel de kosten voor het materiaalgebruik.

Hoe werkt het?

Toegang tot MakerKids is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven: kom op dinsdagmiddag langs en je kunt aan de slag! Je kan elke week instromen. We willen wel graag weten dat je er bent, dus we gebruiken het Community pasjes systeem van het Digital Art Lab. Nog geen lid? Bij de receptie kan je een account aanmaken en je pasje aanvragen. Als je al een pasje hebt kan je je pas scannen bij het Digital Art Lab.

Als je materiaal gebruikt, rekenen we daar de kostprijs voor. Je kan betalen met het materiaaltegoed op je Community-pas. Dit kan je bij de receptie opwaarderen.

Let op: MakerKids is in lokaal 2.35 op de tweede verdieping!