Makerspaces in actie

Poster Stand In

Over de hele wereld komen makers in actie om een steentje bij te dragen aan de bestrijding van de Corona crisis. Ontwerpen worden massaal online gedeeld en iedereen met een 3D printer, lasersnijder of naaimachine kan helpen.

Er is een schreeuwend tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, spatmaskers en beademingsapparatuur. Nu de industrie de enorme vraag nauwelijks kan bijhouden biedt de wereldwijde community van Makers een 'plan B'.

Het lijkt een druppel op een gloeiende plaat, maar als iedereen een kleine hoeveelheid mondkapjes produceert en deze aflevert bij lokale ziekenhuizen of huisartsenposten kan dat toch verschil maken.

Het Digital Art Lab zou het Lab niet zijn als wij daar niet ook een bijdrage aan zouden leveren. Zodra we hoorden dat het CKC gebouw moest sluiten hebben we onze 3D printers bij Labfreaks thuis gezet, zodat we ze toch kunnen blijven gebruiken. Momenteel zijn we het internet aan het afspeuren wat er nu al gebeurt, welke ontwerpen er in omloop zijn en welke wetenschappelijke artikelen we vertrouwen als het gaat om de beoordeling van doe-het-zelf filters. We zullen in dit blog onze bevindingen met jullie delen.

Hier alvast twee databases die een overzicht geven van de diverse projecten:

* Credits voor de poster: Riemer Jonkers