Onze Macs rekenen rustig door voor Covid-19!

Macs On Zoomed In

Deze foto is gemaakt met de webcam van Netochka, de iMac die naast de lasersnijder staat. We konden de foto niet zelf maken, want het CKC, en dus ook het DigitalArtLab is nog steeds potdicht! Maar sinds die sluiting rekenen al onze computers mee aan het Folding@Home project van Stanford University.

In plaats van een peperdure supercomputer te kopen, gebruiken de geeks van deze universiteit computers over de hele wereld om zo samen één mega-super-computer te bouwen. Hiermee worden berekeningen gedaan die mogelijk helpen aan het begrijpen van Covid-19. Meer info vind je hier.
Om het nog wat leuker te maken is er een ranking pagina. Wij doen mee aan team 225605 PC Master Race - PCMR, dat nu op nummertje 16 staat, met 2 gestegen op weg naar nummer 10!

Remote Desktop Afbeelding 9 April 2020 Om 13 35 14 Cest

Je kan je eigen Mac of PC trouwens ook inzetten. Super makkelijk:
- Je download en installeert de Folding@Home app van foldingathome.org
- na installatie opent je browser, en kan je als 'Anonymous' beginnen met folding!
- je kan er ook voor kiezen de "Power Slider" naar Medium of Full te schuiven
- en je kan er voor kiezen een eigen identity aan te maken.

Of mee te rekenen met DigtalArtLab. Vraag daarvoor, bijvoorbeeld via Discord, om onze sleutel...

Een laatste tip. Het browser venster maakt verbinding met de FAHControl app, die vind je in de map Folding@Home tussen je andere Programma's.

Remote Desktop Afbeelding 9 April 2020 Om 13 35 14 Cest

Hier zie je hoe de iMac Frances op volle toeren draait voor team 225605. Dat is niet de hele tijd zo. Gelukkig, want de hardware moet het wel overleven. Soms doet een mac zelfs een tijdje helemaal niets. Maar gemiddeld zijn ze flink aan het werk. Zo hebben we een score van 5,6 miljoen punten en hebben we 982 working units volbracht! Hier kan je zien hoe we het doen!

Remote Desktop Afbeelding 9 April 2020 Om 13 35 14 Cest

Binnen team 225605 staan wij als DigitalArtLab nu op plekje 1607 qua rekenkracht, wat een goed teken is, want er wordt dus flink gerekend voor Covid-19!