Never Gonna Give You IOT

Never Iot

IOT, Home Automation, je hoort er steeds meer over. Dus ik dacht, "weet je wat? Ik maak ook eens iets moois". Hier onder lees je in het kort mijn verhaal.

Eerst ging ik op zoek naar een geschikt platform om vanaf te werken. Ik wilde vooral een iets simpels dat toegankelijk is voor iedereen. Zo kwam ik op het idee om een ESP8266 boardje te gebruiken. Deze zijn makkelijk te programmeren en erg goedkoop.

Nu het platform is gekozen is er een API nodig om het boardje tegen de rest van de wereld te laten praten. Hiervoor ben ik beland bij IFTTT, hier kan je snel functies koppelen aan de beschikbare poorten poorten van de ESP8266. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de Webhooks functie, een korte uitleg hierover vind je hier:

Nu dit allemaal is ingesteld volgt de functie. Hierbij had ik twee eisen:

  1. Het moet grappig zijn
  2. Mogelijkheid bieden tot uitbreiding

Het eindproduct is een button geworden. Deze button heeft als functie het nummer “Never Gonna Give You Up” toe te voegen aan een afspeellijst van Spotify. In dit geval een specifieke afspeellijst, maar ik ben nog van plan een versie te maken die willekeurig een lijst kiest.

Never Iot Esp
ESP met Button