DIY silver screen voor 3D projectie

Screen Shot 2020 06 05 At 16 03 24

We zijn op zoek naar een DIY oplossing voor een goedkoop en groot 'silver screen' voor 3D projecties. We hebben textiel (of verf) nodig die het gepolariseerde licht van de projector op de juiste manier verstrooit, zodat je met gewone bioscoopbrilletjes het 3D effect kan zien.

We zijn al een tijdje bezig met het 3D inscannen van dansers om deze vervolgens te animeren en te projecteren bij een dansvoorstelling. Het animeren lukt inmiddels aardig, maar nu moet het nog in een show worden verwerkt! Met Annalee Duppen zijn we aan het experimenteren om dansers een 'onmogelijk' duet met zichzelf te laten dansen. De voorstelling waarin dat voor het eerst zou worden vertoond is door Corona opgeschoven, maar komt vast en zeker goed in het nieuwe seizoen! Inmiddels werkt het Lab ook samen met Clifton Veldwachter van INTRO Entertainment. Hij wil in de toekomst een show met echte dansers én 3D dansers in Pathé. Dus de geprojecteerde dansers ook echt in 3D zien, met de bekende RealD bioscoopbrilletjes.

Nu zijn we dus verschillende materialen aan het onderzoeken op de juiste polariserende werking om die 3D projectie te realiseren. De polariserende eigenschappen kan je testen door met een zaklamp via een polarisatiefilter (in deze test een brillenglas voor een iPhone flashlight) op een oppervlak te schijnen. Als je verschil ziet in beide glazen heb je waarschijnlijk goed materiaal te pakken. Deze test setup op een geborsteld aluminium oppervlak (MacBook achterkantje!) is ons referentiemateriaal. Nu kunnen we zilver textiel gaan zoeken en kijken hoe dat scoort ten opzichte van deze test. Stoffenwinkels, here we come!

Heb je tips, suggesties, of hebben we een helemaal verkeerde aanname gedaan met deze setup? Laat even een berichtje achter! Thnx ;-)