De harp buddies zijn begonnen!

Jordy en Marjatta met grote glimlach

Er is een heel interessante publiekstrekker in het Digital Art Lab. Marjatta heeft haar elektrische harp meegenomen. Jordy heeft zijn persoonlijke effectenpedaaltjes van zijn elektrische gitaar meegebracht om deze met de harp samen te combineren. Laat het grote experimenteren maar beginnen!

elektrische gitaar pedaaltjes
Jordy achter de computer met Ableton
Met de pedalen van Jordy en met de Ableton software wordt een heel nieuwe kant van het klassieke instrument harp zichtbaar

Ze proberen van alles uit van extreme distortions tot looping. Met Ableton kan Jordy op de computer het geluid opnemen, bewerken en samenvoegen tot een nieuw geheel.

Waar ze uiteindelijk verder mee willen na dit experiment is: hoe zouden we een klassiek stuk kunnen verrijken met deze modernere technieken en het toch in zijn waarde laten? En: welke gitaarsolo zou zich goed lenen voor harp?

Dat resulteert in de combinatie tussen het klassieke stuk van Pachelbel Canon in D en de popsong Purple Rain van Prince.

Dit buddyproject is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

https://cultuurparticipatie.nl

logo