Open Dag 2022

meisje laat trots een zelfgebouwde robot zien

Jippie, na twee Coronajaren eindelijk weer een CKC & partners Open Dag in festivalstijl! Het weer was prima en de stemming zat er goed in. Kijk met ons terug op een geslaagde dag.

Bij het Lab kon je drie mini-workshops volgen. De allerjongsten (6 t/m 12) hebben in de ochtend een helicoptertje gebouwd die met een katapult werd afgeschoten. Extra leuk, omdat ze na het knutselen ook nog konden oefenen met de juiste lanceertechniek. Gedurende de dag hebben we nog regelmatig projectielen door de lucht zien vliegen.

kinderen rond een knutseltafel
helicopter bouwpakket
Piem schiet helicoptertje af

In de middag kon je je eigen mini-zaklampje maken en een workshop Sonic Pi volgen. Tussen de workshops door hadden we een Virtual Reality opstelling met Tiltbrush software. Hiermee speelden we Pictionary met de bezoekers. Degene met de bril op moest in 3D een tekening maken, de toeschouwers konden via de beamer meekijken en raden wat er getekend werd. Erg leuk.

zaklamp beestjes van karton en LED
deelnemer tekent in 3D met virtual reality set

Buiten op het kinderplein hadden Fred & Frans de dag van hun leven met de Hebocon Robotwedstrijd. Maar liefst 12 robots gingen de strijd met elkaar aan in de mooie roze arena. Iedere deelnemer kreeg na afloop een medaille. Zelf gesneden met onze lasersnijder, uiteraard. Ik denk dat we per ongeluk een nieuwe doelgroep hebben aangeboord, want de mee-bouwende ouders hadden minstens net zo veel lol als hun kids.

Fred met Hebocon medailles
Hebocon knutseltafel
Wedstrijd situatie Hebocon
Medaille uitreiking Hebocon
Hebocon robotwedstrijd in full effect

De dag werd feestelijk afgesloten met een BBQ en een swingend optreden van Eloy Wigman's ensemble. Nu alweer zin in volgend jaar!