Bezoekje aan Immersive Tech week

VR met handgebaren

We hebben met de Labfreaks een werkbezoekje aan de VR Playground van de Immersive Tech Week gebracht. Het evenement was in de Doelen in Rotterdam.

We wilden ons laten inspireren door state-of-the-art tech op het gebied van Virtual en Augmented reality, en verwachtten eigenlijk een heleboel interactieve installaties op de Playground. Om eerlijk te zijn viel het ons een beetje tegen (of mee) hoe vernieuwend of geavanceerd de getoonde toepassingen waren. Veel dingen hebben we in het Lab al werkend (3D scanner) of zit in de pipe-line (AR kunstroute voor Zoetermeer). Dus ergens ook wel leuk om te zien dat we niet onderdoen voor de professionals.

De enige installatie waar we aan deel hebben genomen was een VR social experience, waarbij je met handgebaren objecten tevoorschijn kon toveren en kon beetpakken. Nauwkeurige tracking van de handen was hier het ding. Het zag er voor buitenstaanders erg grappig uit, maar het zou voor ons pas echt interessant worden als je met die handen zou kunnen 'sculpten' in VR. Zover leek de technologie nog niet te zijn. Dus wij moeten maar eens experimenteren wat we op een DIY manier kunnen bouwen met tracking van handen en handgebaren. Leuke challenge!