Workshop 'Video maken voor promotie & presentatie'

Mensen die naar een presentatie over video editen kijken

Met behulp van de subsidie voor ZZP ondersteuning van het Fonds Cultuurparticipatie, organiseren we workshops om docenten van CKC te ondersteunen. In deze eerste workshop staat het maken van filmpjes centraal.

De workshop wordt gegeven door Marc Waltman en Renate de Wit van Boegbeeld Videoproducties. De cursisten leren over het bepalen van een boodschap en een doelgroep voor hun video, het schrijven van een scenario, script en shotlist en het opzetten van de juiste belichting. Ook compositie en geluid komen aan bod.

Daarna gaan de cursisten in een huiswerkopdracht aan de slag met deze theorie. Thuis werken zij een script uit en schieten de eerste beelden voor hun eigen instructie/promotiefilm.

opstelling video maken 1
video opstelling 2
Een paar thuisopstellingen van de cursisten

Tijdens de tweede middag gaan de cursisten aan de slag met de beelden die ze thuis hebben gemaakt. In het montageprogramma Adobe Rush gaan zij de beelden monteren tot een (eerste aanzet tot) instructie- of promotievideo.

Binnen korte tijd zien we al stukken film verschijnen met een duidelijk opgebouwd verhaal, betere belichting, audio eronder en zelfs met ter plekke opgenomen voice-overs (met auto-ducks....ja dan moet je maar meedoen).

We zijn natuurlijk heel benieuwd naar de eindresultaten van deze video's!

een vrouw die werkt aan haar promotievideo
Editen in Adobe Rush

Deze workshop is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.

https://cultuurparticipatie.nl

logo