Maker Faire Delft 2022

Labfreaks op Maker Faire Delft voor rode opblaasbare robot

Superleuk, het Lab had een plek op de Maker Faire in Delft! We lieten onze 3D scanner arm in actie zien, samen met wat toepassingsmogelijkheden in AR en VR. Hierbij een sfeerimpressie van een drukbezocht weekend.

Het was doorlopend druk rond de negentig kraampjes in de grote hal bij de TU Delft. Bezoekers werden bij de ingang verwelkomd door een real-life PacMan spel en natuurlijk door de levensgrote opblaasbare Maker robot. We hebben ontzettend veel makers, gezinnen met kinderen, studenten en techneuten gezien en gesproken.

PacMan Maker Faire
Maker Faire stand 2
Maker Faire stand 3
Onze kraam op de Maker Faire

Demonstratie

We hadden een mooi compleet verhaal te vertellen. Aan één kant stond de scanner arm opgesteld, met het gipsen hoofd wat we altijd gebruiken. Daarbij hadden we augmented reality markers liggen die je via je telefoon kon scannen. Deze toonden eerder ingescande kunstwerken van speksteen. Al deze scans stonden ook in een game omgeving die te bekijken was met een virtual reality bril. En als laatste toepassing hadden we ook een aantal 3D printjes gemaakt van de ingescande modellen.

3D scanner arm op Maker Faire
AR markers op Maker Faire
VR setup op Maker Faire
De demonstratie set-up

Knuffeltje

We hadden hem natuurlijk al uitgebreid getest in het Lab, maar nog nooit in onbekende ruimte met onbekende belichting uitgeprobeerd. En wat blijkt: onze scanner werkt verbazingwekkend goed. We hebben ter plekke een knuffeltje van een bezoeker ingescand, de kleurrijke pluizige vacht geeft lekker veel herkenningspunten op de foto-set en kwam er goed uit.

Knuffel pointcloud
Knuffel mesh
Knuffel model
Knuffel render met texture
Knuffel ingescand: van pointcloud naar mesh naar final render

Maar wat misschien nog het mooiste compliment was: collega maker spaces heben interesse om onze scanner na te bouwen. En ook diverse makers en kunstenaars hadden er wel oren naar om hun werken in te laten scannen. Dus we moeten ons even beraden op de "next steps". We kijken terug op een heel geslaagd weekend!