Kettingreactie voor Maker Education

278696130 0e5932f457 o

Donderdag 15 oktober staat in het teken van Maker Education. Samen met basisscholen ontwikkelt CKC & Partners een nieuwe visie op techniekonderwijs. Op deze dag gaat het Lab met één klas een pilot doen. We bouwen een Rube Goldbergmachine: een enorme kettingreactie.

Om 16.00 uur wordt de baan getest in de theaterzaal, zou hij werken?! Het is natuurlijk ontzettend leuk om zo'n kettingreactie te bouwen, en ook nog eens heel erg leerzaam. Iedereen is welkom om te komen kijken en het enthousiasme van de kinderen mee te maken.

Na de presentatie is er een rondetafeldiscussie over het belang van Maker Education. Het gesprek draait om inspireren, ideeën delen en mogelijkheden verkennen. Kunnen we Maker Education een duurzame plek geven in het primair onderwijs van Zoetermeer? Over die vraag gaan vertegenwoordigers van OPOZ en Unicoz basisonderwijs, Kennisnet, ‘Design-a-Thon School’, Zetacom, brancheorganisatie FEDA, het Fablab en het CKC het hebben. VVD kamerlid Anne-Wil Lucas, die Maker Education een warm hart toedraagt, zal het gesprek leiden.

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de ‘week van het Pionieren en Vernieuwen van Zoetermeer’.