Acteren in een videospel

Activemarker2

Altijd al willen acteren in een videospel? We zijn op zoek naar vijf acteurs voor ons nieuwe videospel Project Aspen. Schrijf je dan snel in voor de audities.

Even een stapje terug: het plan is om een videospel te ontwikkelen in het Lab! Super gaaf natuurlijk, maar daar moet wel flink wat werk verzet voor worden. Gelukkig hebben wij in de tussentijd niet stilgezeten en is er al flink wat werk verzet op alle fronten.

Nu zijn er echter nog een aantal fronten waar we pas net beginnen. Een daarvan zijn de opnames. Ik hoor je denken: een videospel is geen film, dat heeft toch helemaal geen opnames? Geen opnames in de klassieke zin van het woord, maar wel bewegingsopnames. Dat houdt in dat we een acteur een pak aandoen met allemaal stippen. Daar zetten we een aantal camera's omheen en dan laten we de computer uitrekenen waar die stippen zich in 3 dimensies bevinden door de camerabeelden te combineren. Het resultaat is dat de computer precies weet hoe de acteur beweegt.

Leuk en aardig, maar wat moet je daar nou mee? Toegegeven, in principe zijn het gewoon een paar bewegende stippen. Maar als je een model van een persoon hebt, kan je de computer vertellen dat dat model net zo moet bewegen als die stippen. Op die manier krijg je de meest realistische animaties. Bij elkaar een hoop werk, maar je krijgt er wel iets super gaafs uit!

Voor Project Aspen willen wij precies dat bovenstaande gaan doen. We zijn druk bezig met de tools die we daarvoor nodig hebben te ontwikkelen en op te zetten, maar tegelijkertijd hebben we ook een aantal mensen nodig die die prachtige stippenpakken aan willen trekken en een coole performance neerzetten. Daarvoor vragen we jou, de lezer.

Kun jij acteren? Meld je dan nu aan voor de audities op 7 november! Of misschien ken jij mensen die graag zouden willen acteren? stuur dan dit bericht vooral naar ze door. Hopelijk zien we jou en/of hen bij de audities! Tot dan!

Schrijf je hier in (Link verlopen)