Just another day at the office

Pc Kast

Er wordt met man en macht gewerkt aan het installeren van onze HTC Vive en de bijbehorende PC. Heerlijk dagje mcGyveren om de ophangbeugeltjes passend te krijgen. Yep, Digital Art Lab is ook verrassend hands-on!

Met de HTC Vive kunnen we mooie nieuwe projecten doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tilt Brush, @vakgroepBeeldend?! Je kan in 3D tekenen en je staat er zelf middenin. Ook op te slaan en later weer af te spelen. Ik zeg nieuwe expositie mogelijkheden! Gevalletje win-win: speelgoed voor de labfreaks én innovatie voor Beeldend, Dans en Theater. We gaan alle mogelijkheden voor jullie uitpluizen tijdens Lab@Night. Maar voor nu zijn we eerst een goede set-up aan het voorbereiden.

Img 1543
Img 1543

De Vive draait al wel op onze Macs, maar de videokaart is eigenlijk te traag. Daarom toch maar een keer een Windows PC aangeschaft. In stukjes, wel te verstaan. Die zijn we nu in elkaar aan het zetten. Dat zou niet zo moeilijk moeten zijn, maar de beugels van de koeling waren niet compatible. Gaatje uitboren? Gaatje bijslijpen? Alles geprobeerd, nog steeds geen succes... Terugsturen is nu ook geen optie meer, haha.

Img 1543
Img 1543

Maar goed. Het idee is dat we met behulp van een derde Vive-controller een video kunnen opnemen van de persoon in actie, en die beelden combineren met de VR beleving van die persoon. Zo krijg je augmented reality, waarbij je dus beide beelden over elkaar heen ziet en iemand real-time ziet 3D tekenen. Huh? Nog even geduld: als het werkt sturen we een vette video ;-)

Ook leuk om te vertellen is waar we deze spullen aan te danken hebben (want nee, het geld groeit niet op onze rug). Met een aantal labfreaks hebben we wat verdiend met het uitdenken van de expositie voor het Living Museum. We hebben er dus hard voor gewerkt! En daar plukken we nu de vruchten van.