Dankzij een bril in een andere wereld reizen

Vr Visualisatie 003

Samen met de gemeente hebben we gewerkt aan een speciale visualisatie voor de vernieuwing van het Dobbe-gebied. Hiermee lieten we zien hoe de plannen voor dit Zoetermeerse 'Centraal Park' er uiteindelijk uit kunnen gaan zien. Een sfeerimpressie in virtual reality!

Img 2786
Img 2786

De plannen voor het Dobbe-gebied worden door de gemeente én inwoners in een samenspraaktraject ontwikkeld. Het idee is dat er meer groen en waterrecreatie komt. De gemeente heeft het Digital Art Lab de opdracht gegeven om daar een VR visualisatie van te maken. Twee weken geleden hebben we de visualisatie al aan de gemeenteraadsleden laten zien. De plannen worden binnenkort in de Raadsvergadering gebracht. Vorige week stonden we in de pop-upstore in de binnenstad, zodat ook de bewoners konden zien waar we mee bezig waren.

Dat alles bleef niet onopgemerkt: het AD schreef er dit artikel over. Leuk dat de ervaring die we in het lab opdoen door aan eigen projecten te werken ook van nut kan zijn buiten het lab. Wij zijn nog lang niet uitgespeeld met virtual reality!

Img 2786
Img 2786
Img 2786