Games

Als wij het over games hebben verstaan wij daar alle spellen onder: van oeroude knokkeldobbelstenen tot aan hypermoderne Virtual Reality games. De videogame industrie is de jongste (en verreweg de grootste) speler in de entertainment branche. Maar entertainment is slechts één toepassing van een game. Games kunnen ook kunstzinnig of toegepast zijn, dan hebben we het over applied games.

Illustratie: gamecontroller met te kiezen levels erboven
Bordspel met kegelvormige pionnen
Twee handen met een waaier aan zelfontworpen speelkaarten
Blauw zwarte arcade kast van Sound Game project

Van bordspel tot videogame, verzin en bouw het in het Lab

Videogames vinden hun oorsprong al in de spelletjes die door de mensen in de oudheid werden gespeeld. Binnen het Lab houden wij ons bezig met de mechanismes achter deze spelletjes, waaróm een spel werkt en leuk is om te spelen. De zogenaamde game mechanics. Dat kan dus ook een bordspel zijn. We proberen (geheel des Labs) alles te gebruiken wat het Lab te bieden heeft bij het ontwikkelen van een game. We hebben namelijk mooie materialen en machines om ook de tastbare wereld erbij te pakken. We kunnen bijvoorbeeld een arcade kast met unieke controllers bouwen of een stukje Minecraft omgeving vertalen naar een 3D geprint landschap. Games en prototyping gaan hand-in-hand!

Games ontwikkelen is een complexe zaak, videogames worden bijna altijd gemaakt in teamverband. Des te fijner dat er mensen met game expertise in het Lab rondlopen met wie je samen kan werken. Labfreak Riemer heeft de opleiding game art afgerond en kan je hier alles over vertellen.

Tijdens het Open Lab op vrijdagmiddag kan je tussen 13.00 en 18.00 uur gewoon binnenlopen en achter een computer gaan zitten om je eigen game te bouwen.