Blog

Mixamo test

We hebben de eerste 3D scans door Mixamo gehaald, het programma waarmee je snel een model kan animeren (laten bewegen).

Lees verder

Dansers in pointcloud

Vorige week vrijdag hebben we twee dansers in 3D gescand (bekijk vorige blog). Daaruit hebben we natuurlijk ook resultaten!! De filmpjes laten zien hoe je in Agisoft van pointcloud naar een mesh naar een 3D model gaat.

Lees verder

Assassins Creed voor senioren

We hebben laatst een tof bericht gekregen! Uit het CKC seniorenpanel is de vraag gekomen om een leuke en toeristische tour te maken in Assassins Creed!! In de tijd van de oude Romeinen. De gebouwen zijn heel natuurgetrouw gemodelleerd, en het thema van het nieuwe Uit de Kunst programma voor 55+ is Italië. Wij gaan nu kijken hoe we een mooie route kunnen samenstellen door de game. Om hun de belevenis te geven van hun leven!

Lees verder

3D scan en dans

We hebben twee dansers in 3D ingescand! We gaan experimenteren met Virtual Reality (VR), riggen en animeren van de scans. Het idee is dat je een duet kan gaan dansen met jezelf als avatar. Vrijdag hebben we (met behulp van de 3D Scotty die nu bij de Bibliotheek/E-Lab staat) twee hiphop dansers ingescand, leerlingen van Annalee. En dan bekijken we samen hoe we de scans kunnen inzetten voor haar nieuwste dansvoorstelling. Dit is een mooi voorbeeld hoe we kunst en technologie combineren. Artisti …

Lees verder

AR voor Expositie groep

We hebben al een tijdje geexperimenteerd met AR (augmented reality). We kunnen elk schilderij of foto van een extra laag voorzien met een filmpje of gifje. Het Lab schuift 6 december aan bij het overleg met de CKC expositiegroep om te kijken hoe we de nieuwe tentoonstelling kunnen verrijken.

Lees verder

Mobiele Muziekopnamestudio

De laatste tijd is er steeds meer vraag van deelnemers naar goede geluidsopnames van hun zelfgeschreven nummers. En daar gaan wij natuurlijk wat aan doen!

Lees verder

Zelfgemaakte instrumenten

Tijdens het Open Lab Junior (elke woensdagmiddag) hebben de kinderen hun eigen muziekinstrumenten gemaakt. De workshop heeft de naam 'Takkengeluid' gekregen. Eenvoudige snaarinstrumenten, gemaakt van stokken en lege blikken.

Lees verder

Introductie

Na een hele lange tijd niets posten gaan we onszelf eens even opnieuw voorstellen. Over wat we doen, wie we zijn en waar we te vinden zijn.

Lees verder

Fijne zomer!

Wat gaat zo'n jaar toch altijd snel! Het is weer een mooie en drukke tijd geweest voor het Digital Art Lab. We hebben teveel gedaan om op te noemen maar hier wilden we toch enkele highlights benoemen.

Lees verder