Blog

Stuntvrouw in 3D

We zijn natuurlijk niet alleen maar met mondkapjes bezig geweest, de afgelopen periode! Vanuit huis kan je gelukkig prima renderen, dus we zijn weer een stapje verder met geanimeerde 3D scans van dansers.

Lees verder

Kettingreactie filmpje

Deze kettingreactie bestaat uit losse 'video-schakels' die we gemaakt hebben in 2 weken CKC Open Lab Junior Online, en 3 weken Bart's Knutselclubje. Elke week kregen de deelnemers een kaartje dat vertelde waar de kettingreactie binnen komt in hun schakel, en waar die weer wordt doorgegeven. Bekijk hier het resultaat!

Lees verder

Never Gonna Give You IOT

IOT, Home Automation, je hoort er steeds meer over. Dus ik dacht, "weet je wat? Ik maak ook eens iets moois". Hier onder lees je in het kort mijn verhaal.

Lees verder

Building@Home voor studenten TU Delft

Ruim 200 masterstudenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft werden woensdag getrakteerd op een unieke editie van IDE Academy, een populair keuzevak. Onder de titel Building@Home konden zij via een live videoverbinding een kijkje nemen bij diverse makers en ontwerpers, in hun thuis-werkplaatsen. Labmanager Piem deed mee vanuit haar mini makerspace.

Lees verder

Onze Macs rekenen rustig door voor Covid-19!

Deze foto is gemaakt met de webcam van Netochka, de iMac die naast de lasersnijder staat. We konden de foto niet zelf maken, want het CKC, en dus ook het DigitalArtLab is nog steeds potdicht! Maar sinds die sluiting rekenen al onze computers mee aan het Folding@Home project van Stanford University. In plaats van een peperdure supercomputer te kopen, gebruiken de geeks van deze universiteit computers over de hele wereld om zo samen één mega-super-computer te bouwen. Hiermee worden berekeningen …

Lees verder

Open Lab Online, maar hoe dan?

Elke vrijdag om 15 uur is er als vanouds Open Lab! Maar het CKC-gebouw is potdicht... Dus ontmoeten we online, en iedereen is welkom! We gebruiken Discord, een chat en voice-programma uit de game-wereld. We hebben onze eigen Discord server opgezet. Super handig, want we hebben het helemaal ingericht op de manier waarop we werken in het lab. Zo kan je er terecht met vragen, ideeën en tips. En je kan een praatje maken met anderen bij de 3D-printer of aan de werktafels. Dit is de invite link: ht …

Lees verder