Blog

Wat een jaar!

En voor je het weet staat de zomer alweer voor de deur. Je zou bijna vergeten dat we in de winter nog vol in de verbouwing zaten. Stiekem vond ik de levendigheid best wel leuk. Het Lab houdt van aanpakken, bouwen en improviseren. Zoals die keer dat de aannemer aan stagiaires Remke en Jonathan vroeg om even het alarm van de voordeur los te solderen omdat het muurtje eruit getikt zou worden... En nu zitten we dus op een prachtige plek in de nieuwe Lounge.

Lees verder

Hey Jibo!

Een primeur: nog niet uit in Nederland en toch al bezoek van robot Jibo. Developer Sander bracht hem vandaag mee naar het Open Lab. Kids mogen hem programmeren. "Hey Jibo: Twerk!"

Lees verder

Razende reporters

De jonge reporters van de Jeugdpers kwamen in het Lab hun promofilmpje opnemen. Vliegen voor een green-screen, op weg naar het laatste nieuws!

Lees verder

Robots robots robots

Zo, dat was een goed feest bij het Fonds1818 festival. Altijd weer verbazingwekkend hoe creatief iedereen wordt van een stapel afvalmateriaal. We waren een uur voor sluitingstijd door onze volledige voorraad motortjes heen, dat geeft al aan wat voor succes het was!

Lees verder

Een Mossel in VR

Onze VR-visualisatie freaks zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een opdracht die de Gemeente heeft verleend aan Plan34. Superstoer!

Lees verder

Mixed Feelings

Wat leuk! Het Lab heeft een hulpvraag gekregen van een jonge documentairemaker: Daphne Jansen (17). Zij wil een documentaire maken over Nederlandse jongeren met een gemengde achtergrond, en hoe dit hen beïnvloed bij het ontwikkelen van hun eigen identiteit. Natuurlijk gaan wij haar ondersteunen!

Lees verder

Fonds1818 festival

Feest bij Fonds1818, ze bestaan 200 jaar! Het Lab is uitgenodigd om workshops robotjes bouwen te verzorgen tijdens hun festival op zaterdag 9 juni. Kom je ook langs bij de Grote Kerk in Den Haag?

Lees verder

Hebocon finale in Theaterzaal

Het begint inmiddels traditie te worden: de grote finale van de Hebocon Robotwedstrijd! Dit jaar streden De Waterlelie en de Meester Verwers tegen elkaar. De kinderen waren bloedfanatatiek, de robotdokter had het warm en de jury was streng doch rechtvaardig. Alle ingrediënten voor een zinderende strijd waren aanwezig.

Lees verder

AR app testers gezocht!

Ben jij gek op virtual- en augmented reality? Wij ook! Bij het Open Lab kan je natuurlijk altijd al de HTC Vive uitproberen, maar nu hebben we wel iets héél bijzonders voor je! &samhoud media, een groot AR/VR bedrijf heeft jullie nodig om hun nieuwste AR app te testen. Ze zoeken kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud (maar ouder of jonger mag ook), die willen uitproberen of hun app goed werkt. Hoe stoer is dat?!

Lees verder