Blog

Livestream Muziekconcours

Ieder jaar organiseert het CKC het HKZ-Muziekconcours. De finale is altijd een groots evenement, waar talent in elke muziekstijl op het podium staat voor een vakjury. Het Lab is al een tijdje aan het experimenteren met live streaming, en het concours was een prima gelegenheid om een pilot te draaien in de Theaterzaal.

Lees verder

Workshops Feestweek

Tijdens de feestweek ter ere van de heropening hebben we een aantal mini-workshops gedaan. Een Makey Makey challenge om een muzikale knikkerbaan te maken bijvoorbeeld. Maar je kon ook DJ-en en robots bouwen. Uiteraard.

Lees verder

Allemaal lichtjes

In alle drukte van de feestweek en de heropening bijna vergeten te melden: we hebben een LED licht kunstwerk gemaakt, samen met beeldend kunstenaar Peter Waltman. Het is een echte blikvanger, die het overloop gebied tussen het Digital Art Lab en de Lounge markeert.

Lees verder

Magic Machines voor OPOZ

Ook dit jaar was het CKC weer van de partij tijdens de jaarlijkse OPOZ onderwijsdag. Wij namen de leerkrachten mee in een creatieve brainstorm over Wetenschap en Techniek, om zo tot vijf ambities te komen voor ontwerpend en onderzoekend leren.

Lees verder

Inspiratiesessie 3D scannen

Veel van de experimenten en kennis die we daarbij opdoen blijft hangen in onze eigen projecten. Dat is zonde, want je kan er zo veel meer mee doen. Vandaar dat we besloten hebben om regelmatig onze kennis te delen met alle andere disciplines binnen het CKC én daarbuiten.

Lees verder

Kennisquiz Rotaryclub

Het Digital Art Lab heeft een team afgevaardigd naar de Kennisquiz van de Rotaryclub. Er werd gespeeld voor het goede doel, de opbrengst ging naar Activisie.

Lees verder

Bezoek aan de Bouwkeet

We ontvangen regelmatig bezoek van geïnteresseerde collega-instellingen die eens komen kijken hoe ons Lab nu eigenlijk werkt, maar even interessant is het om zélf op werkbezoek te gaan. Woensdag was ik op bezoek bij de Bouwkeet in Rotterdam. Zij hebben werkplaatsen om bij weg te dromen, helemaal ingericht voor de bewoners van Bospolder-Tussendijken. In die wijk is veel armoede, en komen kinderen niet vanzelfsprekend in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen. Hier dus wel!

Lees verder

Breakdancen met Twigether

Tien weken is best kort als je een werkend prototype wilt bouwen van een dansmat. 64 Ledstrips, een veelvoud aan kabeltjes én rijen met code later is het Chung Pang toch gelukt: 'Twigether' is klaar voor de user test. Let’s Breakdance!

Lees verder

Even voorstellen: Project Make Music

De afgelopen 10 jaar hebben technologische ontwikkelingen bijgedragen aan grote veranderingen in de muziek. DJ’s en producers van bijvoorbeeld elektronische dancemuziek en rap zijn erg populair en een bron van inspiratie voor jongeren. Ze willen er ook graag zelf mee aan de slag gaan. Eén probleem: er is nauwelijks aanbod voor ze!

Lees verder

Oude schatten met een nieuwe blik bekijken

Samen met het Provinciaal Archeologisch Depot Zuid-Holland werken we aan een 3D scanner voor kunstschatten! Dankzij de scanner kun je de objecten op je computer of telefoon bekijken en kan je er met virtual reality zelfs super dichtbij komen. Zo brengen we meer mensen dichterbij de geschiedenis.

Lees verder