Blog

Open Lab Online, maar hoe dan?

Elke vrijdag om 15 uur is er als vanouds Open Lab! Maar het CKC-gebouw is potdicht... Dus ontmoeten we online, en iedereen is welkom! We gebruiken Discord, een chat en voice-programma uit de game-wereld. We hebben onze eigen Discord server opgezet. Super handig, want we hebben het helemaal ingericht op de manier waarop we werken in het lab. Zo kan je er terecht met vragen, ideeën en tips. En je kan een praatje maken met anderen bij de 3D-printer of aan de werktafels. Dit is de invite link: ht …

Lees verder

Doe-het-zelf mondkapjes

We hebben een aantal ontwerpen van mondkapjes vergeleken die circuleren op internet. Wij willen ons niet wagen aan zelfgemaakte maskers waarvan de FFP2 kwaliteit niet gegarandeerd kan worden. Daarom gaan we nu in eerste instantie voor deze: supersnel te printen, waar je een filter naar keuze in kan hangen.

Lees verder

Digital Art Lab at home

Het Digital Art Lab virus verspreidt zich razendsnel! Rowan, Riemer en Piem hebben in korte tijd hun thuiswerkplek in mini-labs zien veranderen.

Lees verder

Makerspaces in actie

Over de hele wereld komen makers in actie om een steentje bij te dragen aan de bestrijding van de Corona crisis. Ontwerpen worden massaal online gedeeld en iedereen met een 3D printer, lasersnijder of naaimachine kan helpen.

Lees verder

Open Lab op Discord

Helaas helaas, iedereen thuis, CKC gesloten, de lasersnijder moeten verlaten. Toch is er kans op wat moois, wat digitaals, wat kunstigs als men wil. De Digital Art Lab Discord edition!

Lees verder

Corona maatregelen

De afgekondigde overheidsmaatregelen in verband met het Corona-virus hebben helaas ook consequenties voor CKC activiteiten.

Lees verder

Oproep: Theater na de Dam

Wil jij meespelen in een vette locatietheater voorstelling? Echte oorlogsverhalen ophalen bij ooggetuigen en die vervolgens omzetten naar een theaterstuk? Meld je dan snel aan!

Lees verder

Mixamo test

We hebben de eerste 3D scans door Mixamo gehaald, het programma waarmee je snel een model kan animeren (laten bewegen).

Lees verder