Blog

Knikkerbaan challenge

Twee teams, een hoogteverschil en een heeeeel klein gaatje waar de knikker in moet landen. Wie wint de challenge van de vierde Lab on Tour?

Lees verder

We hebben een winnaar!

Veerle en Noria van het Picasso Lyceum zijn de gelukkige winnaars van de Thriller Filmwedstrijd 2017! De meiden zijn als verrassing bezocht in de klas.

Lees verder

Krijg de zenuwen

Voor het derde Lab-on-Tour was een vaste hand vereist! Remke en Jonathan hadden weer een leuke workshop voorbereid. De zenuwspiraal, wie kent hem nog?

Lees verder

Remke en Jonathan: week 3 en 4

De afgelopen twee weken zijn we druk bezig geweest met het monteren van de veren aan het snowboard. Al snel liepen we tegen het probleem aan dat de veren erg moeilijk te bewerken zijn met het gereedschap van het Lab.

Lees verder

Makey Makey Challenge

Het tweede Lab-on-Tour was weer hartstikke gezellig. Jong en oud heeft zich uitgeleefd op sinaasappels, bananen en aluminiumfolie. Flappy Bird was al snel geen uitdaging meer. Door naar het echte werk: pianospelen of een drumcomputer aansturen!

Lees verder

Dankzij een bril in een andere wereld reizen

Samen met de gemeente hebben we gewerkt aan een speciale visualisatie voor de vernieuwing van het Dobbe-gebied. Hiermee lieten we zien hoe de plannen voor dit Zoetermeerse 'Centraal Park' er uiteindelijk uit kunnen gaan zien. Een sfeerimpressie in virtual reality!

Lees verder

Creepy Dolls

Het is niet pluis in onze Theaterzaal. Het lijkt onschuldig en roze, maar IT'S ALIVE! Kijk mee achter de schermen bij de voorbereiding van de Thriller Filmwedstrijd...

Lees verder