Blog

Stop motion party

Afgelopen vrijdag is het gloednieuwe Lab omgetoverd tot animatie studio! De aanloop was groot. Begin van de middag was groep 7 van IKC Stella Nova te gast. Later op de middag was er vrije inloop. Dat hebben we geweten: we kwamen computers te kort.

Lees verder

Klokhuis-animatie wedstrijd voor kinderen!

Het Klokhuis organiseert een animatiewedstrijd voor kinderen tot 14 jaar. Om de wedstrijd te winnen, moet je een gaaf stop-motion animatiefilmpje maken. Het is ontzettend leuk en leerzaam en je wordt creatief uitgedaagd. Daarom willen wij alle kinderen helpen om zelf een stop-motion video te maken! Dat én omdat het een Zoetermeers feestje moet worden.

Lees verder

Knikkerbaan challenge

Twee teams, een hoogteverschil en een heeeeel klein gaatje waar de knikker in moet landen. Wie wint de challenge van de vierde Lab on Tour?

Lees verder

We hebben een winnaar!

Veerle en Noria van het Picasso Lyceum zijn de gelukkige winnaars van de Thriller Filmwedstrijd 2017! De meiden zijn als verrassing bezocht in de klas.

Lees verder

Krijg de zenuwen

Voor het derde Lab-on-Tour was een vaste hand vereist! Remke en Jonathan hadden weer een leuke workshop voorbereid. De zenuwspiraal, wie kent hem nog?

Lees verder

Remke en Jonathan: week 3 en 4

De afgelopen twee weken zijn we druk bezig geweest met het monteren van de veren aan het snowboard. Al snel liepen we tegen het probleem aan dat de veren erg moeilijk te bewerken zijn met het gereedschap van het Lab.

Lees verder

Makey Makey Challenge

Het tweede Lab-on-Tour was weer hartstikke gezellig. Jong en oud heeft zich uitgeleefd op sinaasappels, bananen en aluminiumfolie. Flappy Bird was al snel geen uitdaging meer. Door naar het echte werk: pianospelen of een drumcomputer aansturen!

Lees verder