Game on

ProjectAspen1

Alpha is alweer een paar tijdje achter de rug, maar in het Lab zitten wij niet stil. Van grootschalige projecten wordt menig Lab-freak enthousiast, dus vandaag licht ik voor jullie alvast een tipje van de sluier op van ons volgende avontuur: Project Aspen (projecttitel).

In tegenstelling tot Thijmen, die oa. ambities heeft in de filmwereld, ligt mijn passie bij het programmeren. Toch heb ik ook wel een handje van (hopelijk niet te) grootschalig denken. Misschien weten sommigen van jullie nog wel ZoundGame, het project ism. Soundlings wat nooit de alpha-versie (see what I did there) is ontgroeid. Sommigen zouden op een volgend project reageren met "Denk kleiner.", mijn reactie was echter "Denk groter. Veel groter.". Met meer mensen blijft namelijk iedereen elkaar bezighouden. Dus ben ik begonnen.

Project Aspen is het nieuwe project wat zich zal gaan manifesteren binnen het Lab. Ik wil niet te veel vertellen, want het moet nog eerst daadwerkelijk van de grond komen, maar het gaat over een wetenschapper genaamd Damian, die een machine heeft gebouwd die zijn onderbewustzijn 'leest' en omzet naar een video spel. De rest laat ik nog even aan jullie fantasie over.

Een machine die je onderbewustzijn leest en omzet naar een spel

Op dit moment ben ik met het zeer enthousiaste team wat ik zelf verzameld bezig om het plan uit te werken en, op aanraden van ervarener mensen dan ikzelf, het geheel op papier te zetten. Tot nu toe gaat dat z'n gangetje: het is immers niet de meest leuke taak. Toch merk je wel dat het erg belangrijk en vooral heel erg praktisch is. Ikzelf zit daarentegen nog steeds wel de dagen af te tellen voordat we kunnen beginnen.

Over dat team gesproken, alhoewel we al wel team bestaande uit zeer bekwame mensen hebben, mist het team nog wel zijn aanvullingen hier en daar. Dus mocht jij zelf toevallig al wat ervaring hebben met programmeren, modelleren, of iets anders met videogames en ben jij gemotiveerd om ons team te komen versterken, stuur dan een mailtje naar [email protected]!

Tot die tijd: stay tuned!