Alles valt om (hopelijk)

makingmakereducation-8268

Na het enorme succes van onze eerste Rube Goldberg-machine gaan we met de Brede School de volgende stap maken. In vier weken tijd ontwerpen 16 basisschoolleerlingen de ultieme kettingreactie. Ze gebruiken de meest uiteenlopende materialen, van hun eigen speelgoed tot spullen uit onze MakerSpace.

Een Rube Goldberg-machine is een grote kettingreactie die ontworpen is om een super simpele klus op te knappen. Denk aan het omslaan van een bladzijde of - in het geval van onze eerste machine - het indrukken van de spatiebalk. De truc is je machine zó onnodig ingewikkeld te maken, dat het een spektakel wordt om naar te kijken. Hoe groter, hoe beter.

De leerlingen van de Brede School kunnen al hun fantasie kwijt in de zelfontworpen machine en we hebben al heel wat coole ideeën voorbij horen komen, van verplaatsing met luchtdruk tot ingewikkelde katrollen.

Wij zijn super benieuwd naar het eindresultaat en jij kan natuurlijk ook komen kijken op 16 december om 14:00 uur. Als het goed is, valt alles in een keer om.

Fingers crossed...

makingmakereducation-8290
makingmakereducation-8290
makingmakereducation-8290