Lezing en workshop Kunst & Technologie

Afbeelding

In de startweek van het nieuwe seizoen organiseert CKC altijd inspirerende workshops voor alle medewerkers, docenten en partners. Dit keer heeft Piem een uitgebreide lezing gegeven over de relatie tussen kunst en technologie en hoe die elkaar positief beïnvloeden.

Kunst en technologie staan minder ver van elkaar af dan je misschien zou denken. Kunstenaars maken wereldwijd graag gebruik van technologie om hun publiek vernieuwende ervaringen te laten beleven en aan de andere kant is kunst is zeer geschikt om kritische kanttekeningen te plaatsen bij technologische ontwikkelingen (moeten we alles wel willen, ‘omdat het kan’?).

Piem nam de deelnemers mee langs inspirerende voorbeelden op het snijvlak van technologie & dans, muziek, mode, film en beeldende kunst. Allemaal manieren hoe kunst en technologie elkaar positief beïnvloeden. Ook werd de rol van het Digital Art Lab uitgelegd. Natuurlijk gingen we ook hands-on aan de slag met smartphone, pen en papier om een digitaal kunstwerk te maken én tot leven te wekken met Augmented Reality.

jordy aan het werk met schaduw en licht
knikker en lampjes lichtspel
knikker en lampje