Thriller Filmwedstrijd

Honderden scholieren van 12 t/m 18 jaar dompelen zich gedurende een ruime maand onder in de wereld van films en thrillers. In groepen gaan ze aan de slag met het schrijven van een spannend verhaal, waarvan ze vervolgens een korte film gaan opnemen.

Tijdens het hele proces krijgen ze begeleiding van Thijmen de Valk van Wing Pictures en Jordy Bouter van Cio Motion Pictures, die in het Lab eerder samen Alpha regisseerden. Zij geven de expert workshops, waarin de scholieren kennis maken met alle aspecten van filmmaken. Natuurlijk leren ze hoe ze hun shots zo mooi mogelijk kunnen maken, maar ook gaan ze aan de slag met goede verhalen schrijven en de details van editen. Wie de smaak van het film maken echt te pakken heeft, kan elke vrijdagavond terecht bij de Filmclub.

De winnaar wordt tijdens een spectaculaire prijsuitreiking aangekondigd en krijgt de gelegenheid om de film verder uit te werken bij het Digital Art Lab.

Thijmen verstaat de kunst eerste en tweede klassers dusdanig aan te spreken dat ze zich volledig hebben gestort op het vervaardigen van de trailers.

Yvonne Putman, docent Erasmus College

Uit de twee edities van de wedstrijd zijn - verrassing - twee winnaars gerold. Het eerste jaar won Sparkles, gemaakt door leerlingen van het Erasmus College. Hun volledige film ging bij de finale het jaar erna in première. Bij die tweede editie ging de Thriller-kroon naar Signum Mortis, een trailer door leerlingen van het Picasso Lyceum.

In het kader van het Nederlands Thrillerfestival hebben tijdens de eerste twee edities van de Thriller Filmwedstrijd in totaal meer dan 300 jongeren uit Zoetermeer een bloedstollende filmtrailer gemaakt. Deze wedstrijd is georganiseerd door CKC & partners, Wing Pictures, Cio Motion Pictures, het Erasmus College en het Picasso Lyceum. Een unieke samenwerking!