Make Music

Project Make Music is een innovatief, stedelijk muziekprogramma voor jongeren, met een sterke nadruk op productie en technologie. Jij bepaalt zélf de inhoud van je lesprogramma en kan je eigen nummers produceren in studio’s in de wijk.

Iedereen tussen de 12 - 25 jaar oud kan zich inschrijven voor de pilot van Make Music: Free. Dit is een gratis lesprogramma van 5 lessen, waarbij je samen met een docent leerdoelen stelt en een passend lesplan maakt. De lessen zijn op maandag in ‘Studio Kerkenbos’ in Meerzicht en op donderdag in ‘Studio Zanzibar’ in Oosterheem. Op beide locaties worden de lessen verzorgd door de fantastische docenten van Music Soulhouse.

Voor wie niet kan op maandag of donderdag is er op vrijdagmiddag ook het Open Lab bij het CKC. Daar kan je kennismaken met de draaitafel, of even voluit los gaan in de speciale geluidscabine.

Voor de serieuze deelnemers zijn we bezig met Make Music: Advanced. Hier gaan we ons richten op het ontwikkelen van cursussen, trainingen, en workshops voor gevorderde deelnemers. Inmiddels zijn er twee opties voor jongeren die zichzelf verder willen ontwikkelen.

De eerste optie is het Studio Certificaat. Jongeren volgen hiervoor een cursus waarbij ze leren zelfstandig te werken in de productiehuizen. Na het behalen van dit certificaat mogen jongeren gratis zelfstandig werken in de productiehuizen. De tweede optie is het Citytrainers Certificaat. Bij het behalen van dit certificaat mogen jongeren hun eigen projecten, activiteiten en evenementen organiseren. Denk aan feesten, optredens, extra studio dagen, jam-sessies, etc.

Wil jij ook op een eigentijdse manier met muziek aan de slag? Schrijf je dan in voor vijf gratis lessen ‘Make Music: Free’ door een mailtje te sturen naar info@musicsoulhouse.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. We starten vanaf 10 september.

Dit project is een samenwerking tussen het CKC Digital Art Lab, Music Soulhouse, Buurtwerk en Stichting Jongerencultuur. Make Music wordt financieel gesteund door Fonds 1818, Cultuurfonds Zoetermeer, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.