Hebocon

In deze 'robotwedstrijd voor dummies' krijg je strafpunten voor high-tech gebruik. Deze regel zet het spel volledig op zijn kop en zorgt voor hilarische taferelen als de robots het in een ware mechanische sumoworstelwedstrijd tegen elkaar opnemen.

In groepjes van drie bouwen basisschoolleerlingen hun eigen robots. Het enige wat ze krijgen is een motor, een batterij, en eventueel wat tandwielen en een as. Vervolgens mogen ze alles aanpassen wat ze maar kunnen bedenken. Zo onstaat een verrassende verzameling aan handgemaakte robots, van een kinderwagen tot een rijdende hamburger.

In een bloedstollende finale gaan de teams de confrontatie aan om de titels van "Beste Robot" (de sterkste), "Meest Creatieve Robot" (de mooiste) en "Minste Strafpunten" (de eenvoudigste) te kunnen veroveren.

Hebocon is een format uit Japan, wij bouwen dankbaar voort op hun inspirerende concept.

Hebocon draait in 2018 voor het derde jaar op rij. Dit jaar nemen De Waterlelie en de Meester Verwers het tegen elkaar op in de finale.

De eerste twee edities in 2015 en 2016 dienden als pilot: De Piramide en De Baanbreker hebben meegedaan met hun klas. Het Digital Art Lab verzorgde zowel in het Lab als op de scholen begeleiding bij de bouwlessen.