Over het Lab

Makerspace freakjes

Het Digital Art Lab is de research & development afdeling van CKC & partners. Bij het Lab denken we graag technisch, maar altijd vanuit een creatieve invalshoek. Experimenteren, nieuwe dingen uitproberen, prototypes bouwen: daar houden we van. Kijk maar eens in onze publicatie '10 jaar Digital Art Lab'. Daar staan de mooiste voorbeelden op een rijtje!

Het Digital Art Lab heeft een uitgebreide MakerSpace. Je kan hier zelf aan de slag gaan met de nieuwste technologie. Je kan je eigen droomproject realiseren, gebruik maken van al onze apparatuur én hulp krijgen. Als je ergens vastloopt staat de community voor je klaar. Labfreaks denken graag met je mee om jouw idee uit te werken tot een fantastisch project. Welkom in de leukste speeltuin van Zoetermeer!

Wat kan je bij ons doen?

Bij het Lab houden we ons grofweg met 12 onderwerpen bezig: audio, video, programmeren, elektronica, prototyping, web, games, grafisch, modeling, fashion, science en narrative. Op de 'Dodi' pagina kan je hier meer over lezen. De hele website staat vol met inspirerende voorbeelden. Heb je iets gevonden wat je aanspreekt? Mooizo. Wedden dat we je in no-time kunnen verleiden om je grenzen te verleggen en nieuwe dingen te ontdekken?

Matrix met voorbeelden en een dobbelsteen

Kom langs tijdens het Open Lab

Wil je langskomen om te zien wat we doen en wat we voor je kunnen betekenen? Je bent van harte welkom tijdens ons Open Lab. Elke vrijdagmiddag kan je van 13.00 – 18.00 uur gratis terecht. Ook ideaal als je studeert en een technische werkplaats nodig hebt.

Research en development voor de kunsten

CKC & partners is het huis voor cultuureducatie en amateurkunst in Zoetermeer. Bij het CKC zitten we met tientallen kunstenaar docenten onder één dak. Pure luxe! Een samenwerkingsproject tussen een kunstenaar en een techneut is zó opgezet. Het is leuk om elkaar uit te dagen of (ongevraagd) advies te geven. Er is altijd gelegenheid om met nieuwe technologie te innoveren. Wat voor geks verzin jij voor dans, theater, muziek of beeldende kunst? We kunnen jouw kennis goed gebruiken!

Het experiment staat centraal

Het begint meestal met gezellig kletsen over een willekeurig onderwerp. Dit kan zomaar leiden tot een wild projectplan. Dat wilde plan wordt een onderzoek of experiment. Wat je met mede-Labfreaks en kunstenaars gaat uitvoeren. Hier komt kennis of een prototype uit. Of het wordt een prachtige mislukking. Dan is het tijd voor plan B! Want ook ‘op je bek gaan’ hoort bij experimenteren (daar leer je dus echt heel veel van). Maar meestal komt er iets bruikbaars uit wat we verder onderzoeken. Omdat er meerwaarde in zit voor een kunstdiscipline of een andere afdeling binnen het CKC. Bijvoorbeeld een 3D scanner bouwen om dansers in te scannen.

Ar Eerste Test

Labfreaks en community

Dit proces kan alleen maar plaatsvinden met creatieve geesten zoals jij. Je hebt tot hier gelezen, dus waarschijnlijk hebben wij een gedeelde passie voor kunst en tech. Doe je mee?!

Deel je kennis

Labfreaks zijn betrokken deelnemers die graag hun kennis delen met anderen. Zij vormen het kloppend hart van de community en werken aan innovatieve projecten. We hebben Labfreaks van alle leeftijden. Of je nou 11 jaar bent of 70+: als je betrokken en geïnteresseerd bent zal je je hier thuis voelen. Maar de harde kern van het Lab bestaat uit jongeren en studenten.

Goede sfeer

De sfeer in het Lab is warm, creatief en ontspannen. We moeten je wel waarschuwen. Als je je draai hebt gevonden zit je de komende jaren vaak en veel in het Lab. Het zou zomaar kunnen dat je je ontwikkelt tot peer teacher, junior partner of zelfs ZZP’er. Je zal de eerste niet zijn die uiteindelijk wordt ingehuurd door het Lab... Ja, je hoort het goed. Je kan van je hobby je beroep maken. Join the community!

Labfreakjes Volgorde Scans