Workshop muziekinstrument bouwen

Geschreven door Piem op

Bouw een muziekinstrument dat door motortjes bespeeld wordt! Met knoppen en schuifjes kan je de klank aanpassen. Tijdens deze workshop mengen we zowel digitale als analoge technieken om een uniek geluid te maken!

De workshop wordt gegeven door mediakunstenaar Bart Koppe. Hij komt vier keer naar het Open Lab om met jullie een muziekinstrument te bouwen. Je kan alle vier de keren meedoen, dan maak je een volledig instrument. Je kan ook een losse keer meedoen, dan bouw je een klein onderdeel.

Wanneer?
vrijdag 15 april: inleiding, uitleg en Arduino Mini. De slider proberen. Huiswerk is klankkast en 'drager' (in het voorbeeld de 'tak') zoeken en meenemen naar les 2.

vrijdag 22 april: instrument basis in elkaar zetten. Snaar spannen, uitleg van Solenoid, breadboard en Arduino.

vrijdag 20 mei: toevoeging LDR sensor en trilmotor en uitleg LDR. Solderen op de (ready made) printbordjes. Huiswerk: bedenken van eenvoudige interactie. Voor de pro's: LDR looplicht.

vrijdag 27 mei: verder solderen waar nodig. Programmeren van de Arduino.

Hoe laat?
Van 16.00 - 18.00 uur

Wat kost het?
De materiaalkosten voor de workshop zijn €5 per keer. Deze kan je met je materialenkaart afrekenen. Voor de volledige workshop van vier keer betaal je dus €20.

Deze workshop is onderdeel van het Open Lab-thema Make it, Break it. Daarin onderzoeken we hoe allerlei soorten technieken in elkaar zitten. Hoe je dat doet, mag je zelf kiezen: door iets zelf op te bouwen, of juist uit elkaar te halen. Elke week is er een nieuwe workshop. Op digitalartlab.nl/agenda kan je het schema zien.