Ridderhelm knutselen

Geschreven door Piem op

In voorbereiding op onze nieuwe activiteit "Bouw je eigen lichtgevende Halloween kostuum" hebben we alvast een ridderhelm in elkaar gezet.

"we" zijn in dit geval Sarah, Eva en Michiel van de Bibliotheek, Sealeung van het E-Lab en Piem van het Digital Art Lab. Het leek ons een goed idee om onze krachten te bundelen en gezamenlijk workshops te gaan aanbieden. Een mooie aanleiding om zelf alvast aan de slag te gaan.

Voor de workshop hebben we de keuze tussen een ridderhelm, een kattenmasker en een strijdbijl. De patronen hebben we gekregen van Nathan, die veel ervaring heeft met cosplay kostuums en het werken met EVA hobby rubber. Zijn experimenten met de lasersnijder kwamen goed van pas. We wisten de juiste settings al, en konden meteen van start. De patronen moesten eerst vanuit een PDF worden geïsoleerd en omgezet worden in vectoren.

Daarna lekker lijmen, heerlijk zen tijdens het Open Lab. Er werden laatjes open getrokken, splitpennen gevonden (we zijn zóóó goed gesorteerd!) en een zwarte spuitbus opgeduikeld. Binnen vijf minuten hadden we de foto genomen voor het PR beeld (telefoonzaklamp onder de helm, helm op de magnetron gezet in het kopieerhok, licht uit, beetje Photoshoppen et voilà....)

Wij zijn er klaar voor! Schrijf je je in voor de workshop?