Een Mossel in VR

Geschreven door Piem op

Onze VR-visualisatie freaks zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een opdracht die de Gemeente heeft verleend aan Plan34. Superstoer!

Ronald van Bommel, eigenaar van het bedrijf Plan34, krijgt al jaren grote opdrachten van gemeentes om gebiedsontwikkeling te verbeelden. Wij hebben natuurlijk (op veel kleinere schaal) gewerkt aan de visualisatie van het Dobbe gebied, en dat had zijn aandacht getrokken. Ronald was een tijdje geleden op bezoek bij het Lab om eens kennis te maken. Hij vindt het leuk om zijn specialistische kennis over visualisatie software te delen met de jongere generatie. En die jonge generatie vind je natuurlijk bij het Digital Art Lab ;-)

We gingen uit elkaar met de belofte dat we aan elkaar zouden denken als er een samenwerking mogelijk was. Wel, die gelegenheid diende zich sneller aan dan gedacht. Maandag 11 juni was er een samenspraak bijeenkomst voor de herinrichting van het Zanzibarplein, waar een VR visualisatie van de eerste ideeën werd gepresenteerd. Aran werkte samen met Riemer aan een kleine bijdrage voor in die visualisatie. De Mossel schittert nu op het virtueel vernieuwde Zanzibarplein.

Dit experiment diende ook als onderzoek of we in staat zijn om grotere objecten te vangen met behulp van 3D scanning, of dat we beter kunnen modelleren in Blender. Dat laatste was hier het geval.