Mixed Feelings

Geschreven door Piem op

Wat leuk! Het Lab heeft een hulpvraag gekregen van een jonge documentairemaker: Daphne Jansen (17). Zij wil een documentaire maken over Nederlandse jongeren met een gemengde achtergrond, en hoe dit hen beïnvloed bij het ontwikkelen van hun eigen identiteit. Natuurlijk gaan wij haar ondersteunen!

De werktitel is Mixed Feelings.

Daphne: "Ik ben van plan om een documentaire te maken over Nederlandse jongeren met een gemende achtergrond; hoe zij het beleven. Veel mensen zijn hier niet bekend mee en hebben veel vooroordelen. Zoals dat er vaak wordt gedacht dat mensen met een gemengde achtergrond 'het een of het ander' zijn, terwijl de meesten zich beide voelen. Ze zitten meestal tussen twee culturen in, hoeveel merken ze hiervan in het dagelijks leven? Er is een discussie gaande welke term beter is voor mensen met een gemengde achtergrond: halfbloedjes of dubbelbloedjes? Missen ze de volledige cultuur, de band en het begrip, dat anderen ze als ‘een van hen’ zien? Misschien botsen de culturen wel heel erg met elkaar. Of is het juist een voordeel, de kennis van twee culturen, het accepteren van verschillen? Jongeren zijn op zoek naar hun eigen identiteit, maar past die wel in beide culturen? Heeft hun gemengde achtergrond gemaakt tot wie ze zijn?"

Een prachtig onderwerp, waar zij zelf ervaring mee heeft. Tijdens het Open Lab op vrijdag krijgt ze praktische tips en advies van onze filmdeskundigen Thijmen, Jordy en Fred. Thijmen en Jordy zijn zelf een aantal jaar geleden met een hulpvraag voor Alpha op eenzelfde manier bij het Lab binnengekomen. Geweldig dat de geschiedenis zich herhaalt. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!