Hebocon finale in Theaterzaal

Geschreven door Piem op

Het begint inmiddels traditie te worden: de grote finale van de Hebocon Robotwedstrijd! Dit jaar streden De Waterlelie en de Meester Verwers tegen elkaar. De kinderen waren bloedfanatatiek, de robotdokter had het warm en de jury was streng doch rechtvaardig. Alle ingrediënten voor een zinderende strijd waren aanwezig.

In totaal streden er van elke school zes teams tegen elkaar in de arena. Dat leverde na de spannende kwart- en halve finales een terechte winnaar op: gefeliciteerd 'Busy'! Die kwam als sterkste uit de strijd. De andere robots dongen mee naar de prijs voor de Mooiste en degene die het meest in de geest van Hebocon is gebleven.

Techniek in de klas

Ons doel met Hebocon is om techniek op een creatieve en laagdrempelige manier in de klas te krijgen. Voorgaande edities waren een pilot om te kijken of het format aanslaat bij het basisonderwijs. Het Digital Art Lab heeft toen met haar team heel intensief de leerlingen begeleid bij het bouwen van de robots. Uit de evaluatie was gebleken dat leerkrachten het fijn zouden vinden om zelf ook beter te weten wat het bouwen inhoudt, dus dit jaar hebben we ingezet op instructieworkshops voor leerkrachten. Daarbij hebben we een kant-en-klaar lespakket ontwikkeld en alles aangeboden op www.hebocon.nl

Onze opzet is ontwikkeld voor basisscholen, maar met een kleine aanpassing ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld het voortgezet onderwijs of buurtcentra en culturele instellingen.