Even voorstellen: Project Make Music

Geschreven door Thijmen op

De afgelopen 10 jaar hebben technologische ontwikkelingen bijgedragen aan grote veranderingen in de muziek. DJ’s en producers van bijvoorbeeld elektronische dancemuziek en rap zijn erg populair en een bron van inspiratie voor jongeren. Ze willen er ook graag zelf mee aan de slag gaan. Eén probleem: er is nauwelijks aanbod voor ze!

Met name voor jongeren in ‘de wijk’ is het maken en opnemen van eigen nummers een grote passie. Zij vertellen met deze muziek hun verhaal. Het is hun droom om zich hier verder in te ontwikkelen of zelfs door te breken in de muziekwereld.

Helaas bestaan er juist voor deze groep nauwelijks mogelijkheden om hun talent te ontwikkelen. Het culturele aanbod in Zoetermeer is niet meegegaan met de technologische vernieuwing en het aanbod in culturele centra of muziekscholen sluit niet goed aan bij hun behoefte.

Dat lieten de jongeren zich niet gebeuren: ze hebben zelf het initiatief genomen om een uniek muziek- en technologieprogramma te ontwikkelen. Als aanbieders vinden we dit super om te zien gebeuren en willen we de groep graag helpen met zowel het ontwikkelen van het programma als het opbouwen van hun eigen muzikale carrière.

Met het Project Make Music maakt CKC & partners zich samen met Music Soulhouse, Stichting Buurtwerk en Stichting Jongerencultuur sterk voor deze groep ambitieuze jongeren.

Dankzij de steun van Fonds 1818, Cultuurfonds Zoetermeer, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen de jongeren nu écht aan de slag met de lessen en het inrichten van hun eigen opnamestudio's, die voor zoveel mogelijk jongeren toegankelijk gaan worden.

Project Make Music is in januari officieel gestart en laat, nu we de capaciteit meer en meer uit kunnen breiden, steeds meer deelnemers toe.

Het is nog een beetje in de beginfase, de website komt bijvoorbeeld binnenkort pas online, maar watch this space! Deze jongeren gaan hier iets heel speciaals neerzetten.