Oude schatten met een nieuwe blik bekijken

Geschreven door Thijmen op

Samen met het Provinciaal Archeologisch Depot Zuid-Holland werken we aan een 3D scanner voor kunstschatten! Dankzij de scanner kun je de objecten op je computer of telefoon bekijken en kan je er met virtual reality zelfs super dichtbij komen. Zo brengen we meer mensen dichterbij de geschiedenis.

Dit project is het eerste dat we draaien onder de nieuwe "Lab als innovatiemotor"-werkwijze. In een korte designsprint van twee maanden testen we de scansoftware en ontdekken we de beste scantechnieken. Daarbij komen allerlei soorten vragen en problemen voorbij: veel foto's of weinig foto's? Wel of geen opvallende herkenningspunten? Hoe slim is die software nou eigenlijk? En hoe ga je om met schaduwen?

Twee Labfreaks trekken het project: Riemer en Jordy. Zij geven op 19 april ook de inspiratiesessie, waarbij ze de resultaten van het project laten zien en de geleerde lessen delen.

Bij die presentatie komt ook de, voor ons, belangrijkste vraag voorbij: wat kan deze techniek de andere disciplines binnen CKC & partners bieden? We ontdekken het graag samen met jou en daarom nodigen we iedereen uit voor de inspiratiesessie!

19 april, 16:30 - 17:30 in de CKC Lounge. Toegang is gratis en inschrijven hoeft niet. Tot dan!