Het Lab als innovatiemotor

Geschreven door Thijmen op

Vanaf 2018 werkt het Lab iets anders: we richten ons nog meer op onze rol als innovatiemotor. We zwengelen nieuwe projecten aan en onderzoeken hoe ze kunnen worden uitgerold in andere delen van CKC & partners.

De Labfreak community zit bovenop de nieuwste trends, ontwikkelingen en technologieën en experimenteert er graag op los. Dat levert waardevolle kennis en inzichten op, én inspirerende projecten. Het idee is dat we ons bij elk wild plan afvragen: "wat hebben de andere kunstdisciplines hier aan?". Denk bijvoorbeeld aan de inzet van virtual reality bij dans en theater, of blended learning voor vrijetijdsschool cursussen.

Met deze nieuwe werkwijze richten we ons vooral op het snel afleveren van een proof of concept: een project heeft standaard een doorlooptijd van twee maanden en wordt daarna bij een inspiratiesessie gepresenteerd. Gewoon, middenin de nieuwe CKC Lounge. We hopen dat onze ideeën worden opgepikt door docenten, partners of cursisten en dat er vernieuwende projecten ontstaan. 

Onze eerste presentatie komt er ook alweer aan: op 19 april presenteren we om 16:30 uur onze tests voor het 3D scannen van kunstobjecten. De presentatie is gratis en voor iedereen toegankelijk. Kom vooral langs!

We zijn continu op zoek naar nieuwe projecten en samenwerkingsmogelijkheden, zowel met partners en docenten van CKC & partners als met externe partijen. Heb je een idee voor een project? Neem dan vooral contact op!