Klokhuis-animatie wedstrijd voor kinderen!

Geschreven door Thijmen op

Het Klokhuis organiseert een animatiewedstrijd voor kinderen tot 14 jaar. Om de wedstrijd te winnen, moet je een gaaf stop-motion animatiefilmpje maken. Het is ontzettend leuk en leerzaam en je wordt creatief uitgedaagd. Daarom willen wij alle kinderen helpen om zelf een stop-motion video te maken! Dat én omdat het een Zoetermeers feestje moet worden.

 

Wat is stop-motion eigenlijk?

Stop motion is een techniek waarbij je een video maakt door veel foto’s achter elkaar te zetten en die versneld af te spelen. Voorbeeld: je maakt een klei-figuur, maakt een foto, verandert iets aan die figuur, maakt weer een foto en zo ga je door. Als je alle foto’s versneld achter elkaar afspeelt dan lijkt het net alsof jouw klei-figuur kan dansen. Je kunt dit eigenlijk met alles doen dus wees vooral creatief! Bekende stop motion animaties zijn bijvoorbeeld Buurman en Buurman, Pingu en Shaun het Schaap.

 

Hoe gaat het CKC Digital Art Lab jou daarbij helpen?

Je mag in ons Digital Art Lab gebruik maken van de camera’s, computers en we zorgen voor creatieve benodigdheden (klei, papier etc.). Maar neem vooral zelf leuke knutselspullen mee. Alles kan en bijna alles mag.

 

Wanneer?

Vrijdag 15 december tussen 15.30 – 17.30 in het CKC Digital Art Lab. Je hoeft je niet van te voren aan te melden en deelname is helemaal gratis.

Aan het einde van de middag uploaden we je video naar YouTube en zend je hem in voor de wedstrijd.

 

Meer informatie over de wedstrijd

Kijk op de website van het Klokhuis voor meer informatie!