Remke en Jonathan: week 3 en 4

Geschreven door Thijmen op

De afgelopen twee weken zijn we druk bezig geweest met het monteren van de veren aan het snowboard. Al snel liepen we tegen het probleem aan dat de veren erg moeilijk te bewerken zijn met het gereedschap van het Lab.

Week 3: monteren en stylen

Na alles wat we konden vinden in het lab geprobeerd te hebben besloten we om naar de werkplaats van school te gaan. Hier hadden we het gereedschap wat we nodig hadden en de veren en steunen te bewerken.

Verder zijn we begonnen aan het uiterlijk van het snowboard. Het snowboard heeft een zwarte look gekregen. De veren zijn uit elkaar gehaald en zwart geel gespoten, zodat het een mooie, frisse look heeft.

Week 4: testen en slopen

Deze week gingen we het snowboard testen. Helaas eindigde dit niet zoals gehoopt: een van de aansluitingen brak af. We dachten eerst het gewoon weer vast te kunnen lassen, maar omdat dat ene onderdeel van aluminium is, hebben we niet de technieken om het te kunnen lassen.

En dus moesten we met een nieuw plan komen. We gingen hard aan de slag om nieuwe ideeën te verzinnen. Na een goed gesprek met iemand die veel kennis heeft van krachten kwamen we er achter dat we een ontwerp fout hadden gemaakt: de fout zat er in dat we de bovenste veer vast hadden gezet. Daardoor kon de kracht niet goed verdeeld worden. Nu hebben we een verbeterd ontwerp gemaakt zo dat we stevigheid van de simulator te verbeteren.

Bij gebrek aan een werkend snowboard zijn we ook bezig geweest met de omranding. Zo is de onder plaat gemaakt van uit een oude deur van het CKC (recycling for the win). En komt er een rek waar je aan beet kan pakken tijdens het gebruik van de simulator zo dat niet valt.

Remke en Jonathan lopen stage in het Lab en doen elke week op het blog verslag van hun werkzaamheden. Ze werken aan het elektronische gedeelte van een VR snowboardsimulator en escape room.