Decorbouw door Makerkids

Geschreven door Piem op

De pilot van Makerkids zit er bijna op, en wat een leuke richting heeft het gekregen! Afgelopen weken hebben de kids zich gestort op decorbouw. Er zijn verschillende props gemaakt voor kindermusical De Kleine Zeemeermin van Karina Bes.

Dat is het leuke van pilots draaien: je voelt dat er ergens iets waardevols zit, maar je kan het nog niet helemaal benoemen. Vanuit het Open Lab zagen we een duidelijke behoefte richting 'technisch knutselen', helemaal in lijn met onze ambities op het gebied van Maker Education voor het primair onderwijs. Tijdens het Open Lab was er te weinig tijd en aandacht om dit goed te begeleiden, dus kwam Fem met het idee om daar een apart moment voor te organiseren. Op een vergelijkbare vrijblijvende manier, waar kinderen eigen projecten kunnen uitvoeren of mee kunnen doen met een gezamenlijk project. 

Het gezamenlijke project was decorstukken bouwen voor de kindermusical van Karina Bes. Zij was meteen erg enthousiast over het idee dat kinderen een bijdrage leveren aan haar voorstelling. Dat is één van de grote voordelen van CKC & partners: er zitten zoveel disciplines onder een dak, dat er altijd wel een waardevolle samenwerking op te zetten is.

Al gauw bleek decor bouwen de populairste activiteit. De kinderen leerden basistechnieken zoals zagen en timmeren en stortten zich daarna op het bouwen van de boot Atlantis en diverse rekwisieten. 

De pilot is nu afgerond, maar we gaan Makerkids in februari voortzetten, helemaal toegespitst op decorbouw. Dan laten we ook de elektronische en interactieve kanten zoals verlichting, geluid en eenvoudige beweging aan bod komen. We hebben er nu al zin in!