Singewing space van start

Geschreven door Piem op

Het lab maakt deel uit van een innovatief, hands-on onderzoeksteam naar blended learning, onder de projectnaam "Singewing space". We werken samen met Codarts, de Erasmus Universiteit Rotterdam, The Patching Zone, het lectoraat Kunsteducatie van de AHK en IPEM Universiteit Gent. Gisteren was de eerste gezamenlijke brainstormsessie in het Digital Art Lab.

De eerste brainstormsessie werd geleid door Anne Nigten van de Patching Zone, een oude bekende! Voor wie het nog weet: zij heeft aan de wieg gestaan van de oprichting van het lab, in 2010. Ook labdocenten van het eerste uur Nicolet Sudibyo (klassiek ballet), Romke Schram (cello) en Heike Rabe (keramiek) waren van de partij. Een mooi interdisciplinair team om van gedachten te wisselen over blended learning.

Eerst kregen we een uitgebreide introductie over de (on)mogelijheden van tracking met de Kinect, door David Jonas. Daarna werden er inspirerende voorbeelden uit heden en verleden getoond, gevolgd door een brainstorm over de uitgangspunten waar het prototype van de "digitale demonstrator" straks aan moet voldoen.

Klinkt ingewikkeld? Valt wel mee. We zoeken eigenlijk naar nieuwe manieren van leren in een gecombineerde online + fysieke omgeving. Daarbij willen we verder gaan dan lesmateriaal op Youtube aanbieden of op afstand instructies volgen. De interactie met de computer moet fysieker worden dan input geven via muis en toetsenbord: het hele lichaam moet mee kunnen doen. Vandaar dat we kijken naar sensoren die dansers tracken of die beweging en muziek opvangen en dat doorstuurt naar een online omgeving.
Denk aan een virtuele ruimte waar dansers, muzikanten en toeschouwers samen iets maken, waardoor ze worden gestimuleerd om zichzelf te verbeteren in wat ze doen.

Lees meer over het project en de subsidie op de website van Codarts: http://www.codarts.nl/2017/06/...