Wat een jaar!

Geschreven door Thijmen op

En dat was het dan voor 2016-2017! Het was een super leuk jaar, met heel veel (nee, serieus, heel veel) projecten. Van onze eerste stapjes in de wereld van livestreams tot het bouwen van onze eigen virtual reality-computers. We hebben Lab@Night gestart en zijn een heel nieuw onderwijsprogramma aan het opzetten voor muziektechnologie.

En nu presenteren we met trots (tromgeroffel): het Digital Art Lab jaaroverzicht.

 

"Zijn we live?!"

We begonnen het jaar gelijk met een grote klus: een livestream van de open dag van CKC & partners. We stuurden Franklin langs de kraampjes om te onderzoeken wat er allemaal te beleven was. Aan de productie werkte een flink team van Labjongeren mee. Oh, en alles moest binnen 1,5 week worden opgezet. Hoezo rustig op gang komen?

 

Muziek en technologie

Tijdens Open Lab zagen we steeds meer interesse voor muziekproductie. Samen met Buurtwerk en MusicSoulHouse willen we in deze behoefte gaan voorzien. Maar voordat het zover is moeten we eerst geld verzamelen voor dit project. Fonds1818, Cultuurfonds Zoetermeer en Fonds voor Cultuurparticipatie steunen ons al. Wordt vervolgd!

 

Lab@Night

Een eigen werkplek voor zelfstandige Labfreaks om samen nieuwe dingen uit te proberen. Het zal niemand verbazen dat alle aandacht naar virtual- en mixed reality is gegaan. Die kennis is meteen toegepast in een opdracht voor de Gemeente: we maken een visualisatie van Centraal Park Zoetermeer, een samenspraakproject voor een groene visie rond de Dobbe. 

Lab@Night, elke vrijdagavond 19:00 - 22:00


Hebocon

De Hebocon robotwedstrijd is dit jaar tussen IKC De Piramide en OBS De Baanbreker gehouden. Wat een enthousiasme, de Theaterzaal trilt nog steeds na. Hebocon is ideaal om techniek op een laagdrempelige manier aan te bieden aan basisschoolleerlingen. Daarom zijn we hard aan de slag om hier een kant en klaar lespakket van te maken voor Zoetermeer en daarbuiten. Leuk én leerzaam, ook met het oog op Techniekpact2020.


Thriller Filmwedstrijd

Na drie jaar kan je spreken van een traditie, toch? De winnaars van de Thriller Filmwedstrijd hebben weer een ijzingwekkende productie gerealiseerd met het Digital Art Lab. Signum Mortis werd vertoond tijdens de prijsuitreiking van dit jaar. 

Bloedstollende finale filmwedstrijd


Expositie Stadsmuseum

Wat een eer! De jongeren van het lab zijn uitgenodigd om voorbeeldtentoonstellingen te ontwerpen voor het nieuwe Stadsmuseum. Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. We hebben het resultaat mogen presenteren aan de gemeenteraad en het is opgenomen in een prachtige glossy.

Dit zijn onze tentoonstellingen

 

MakerKids

Het Lab zou het Lab niet zijn als we geen pilots zouden draaien. MakerKids was ons nieuwste experiment. Het blijkt dat decorbouw een gat in de markt is. :-)

En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle projecten die we voor partners hebben uitgevoerd, de stagiaires die we hebben verwelkomd en de samenwerkingen die we zijn gestart met collega-instellingen en onderzoeksinstituten. 

Zo. En nu vakantie vieren. Zien we je weer bij de Open Dag op 26 augustus?

Fijne zomer!