De zoektocht naar de simpelste robot

Geschreven door Thijmen op

Basisscholen De Piramide en De Baanbreker nemen het tijdens onze bloedstollende robotwedstrijd Hebocon tegen elkaar op om de ultieme eer te behalen: winnaar van de meest simpele robot.

Oké, dat klinkt misschien wat raar. Hebocon is geen gewone robotwedstrijd. Dit Japanse concept geeft namelijk strafpunten voor techniekgebruik. Elke extra tandwiel, motor of scharnier verkleint dus je winkans.

De robots gaan elkaar één op één te lijf met als doel elkaar van het speelveld af te duwen. De robot die als laatste overblijft, of de robot die de meeste afstand af heeft gelegd, wint de ronde.

Hebocon is de perfecte manier om kinderen technische basisvaardigheden aan te leren

Piem Wirtz, manager Digital Art Lab

Dit is het tweede jaar dat we een pilot met Hebocon draaien, dit keer voor het eerst met meerdere deelnemende scholen. Als Lab onderzoeken we tijdens deze pilot hoe we basisschoolleerlingen het beste kunnen helpen bij het opsteken van 21ste eeuwse vaardigheden, zoals creatief denken, samenwerken en problemen oplossen.

Vanaf 2020 moeten alle basisscholen techniekles gaan geven, wat scholen voor een lastige opgave zet. Als Lab en CKC & partners willen we hier ons steentje aan bijdragen, door te laten zien dat techniek leuk, laagdrempelig en leerzaam is.

De finale van Hebocon is donderdag 24 november van 9 tot 15 uur. Kom je ook kijken?